Cuma, Mayıs 9, 2025
  • Anasayfa
  • Dünya
  • Eğlence
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Medya
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Anasayfa
  • Dünya
  • Eğlence
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Medya
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haber Mekanı - Gündem Haberler
Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Anasayfa Dünya

BM’den Gazze açıklaması: Hamas’ın saldırıları durup dururken başlamadı

haber by haber
13 Nisan 2024
in Dünya
0
BM’den Gazze açıklaması: Hamas’ın saldırıları durup dururken başlamadı
0
SHARES
0
VIEWS
Paylaş FacebookPaylaş Twitter

BM Güvenlik Kurulu, ABD’nin New York kentinde İsrail-Filistin ortasındaki çatışmaları ele almak üzere bir ortaya geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail-Filistin ortasında derhal insani ateşkes davetinde bulunarak, Gazze Şeridi’nde milletlerarası insani hukukun “açık ihlal” edildiğini söz etti. Guterres, “Açık konuşayım, silahlı çatışmanın hiçbir tarafı memleketler arası insani hukukun üstünde değildi” dedi.

“ACİL İNSANİ ATEŞKES ÇAĞRIMI YİNELİYORUM”

Gazze Şeridi’ne daha fazla insani yardımın girmesine müsaade verilmesi gerektiğini vurgulayan Guterres, “Gazze’de BM’nin yakıt stokları birkaç gün içinde tükenecek. Bu da öteki bir felaket olacak. Acıları hafifletmek, yardım dağıtımını daha kolay ve inançlı hale getirmek ve rehinelerin özgür bırakılmasını kolaylaştırmak için acil insani ateşkes çağrımı yineliyorum” dedi.

“HAMAS’IN AKINLARI DURUP DURURKEN BAŞLAMADI”

Hamas’ın İsrail’e yönelik hücumlarının durup dururken başlamadığının kabul edilmesinin değerli olduğunu belirten Guterres, “Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz kalıyor. Topraklarının daima olarak yerleşim yerleri tarafından yutulduğunu, ekonomilerinin tıkandığını, insanlarının yerinden edildiğini ve konutlarının yıkıldığını gördüler. İçinde bulundukları güç duruma siyasi bir tahlil bulma umutları yok oluyor” dedi.

Tüm bunların ne Hamas’ın taarruzlarını ne de “Filistin halkının toplu olarak cezalandırılmasını” haklı çıkaramayacağını belirten Guterres, “Böyle kritik bir anda, sivillere hürmet gösterilmesi ve sivillerin korunması temel unsurundan başlayarak unsurlar konusunda net olmak hayati kıymet taşıyor” dedi.

İSRAİL’DEN TEPKİ

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, “Genel Sekreter, hangi dünyada yaşıyorsunuz? Katiyetle burası bizim dünyamız değil” tabirlerini kullandı.
Cohen ayrıyeten toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “BM Genel Sekreteri ile görüşmeyeceğim. 7 Ekim katliamından sonra istikrarlı bir yaklaşıma yer kalmadı. Hamas gezegenden silinmeli” dedi.

GUTERRES’E İSTİFA DAVETİ

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan ise toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, Guterres’in kelamlarını “şok edici”, “korkunç” ve “bölgenin gerçekliğinden büsbütün kopuk” olarak nitelendirerek, “Onun yorumları teröre ve cinayete münasebet teşkil ediyor. Bu cins görüşlere sahip bir kişinin Holokost’tan sonra ortaya çıkan bir örgütün başkanı olması üzücü” dedi.
Erdan, “İsrail vatandaşlarına karşı, terör örgütü ilan edilmiş bir örgüt tarafından gerçekleştirilen en fecî aksiyonlara anlayış gösterenlerle konuşmanın hiçbir haklılığı ve manası yok. Guterres’i derhal istifaya çağırıyorum” tabirlerini kullandı.

“TERÖR SAVUNUCULARI DÜNYA İSMİNE KONUŞAMAZLAR”

İsrail muhalefet liderlerinden eski Savunma Bakanı Benny Gantz ise, “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin teröre göz yumduğu günler karanlıktır. Katiyetle hiçbir şey saf sivillerin katledilmesini haklı gösteremez. Artık tarihin hakikat tarafında durmanın yahut ona nazaran yargılanmanın vaktidir. Terör savunucuları dünya ismine konuşamazlar” dedi.

Etiket GuterresİnsaniİsrailTerör
Önceki yazı

Evren Belediyesi hangi partide? Evren Belediye Başkanı kimdir? 2019 Evren yerel seçim sonuçları…

Sonraki Gönderi

Gazze Şeridi’ne bugün yardım konvoyu girmedi! DSÖ’den “derhal insani ateşkes” çağrısı

Sonraki Gönderi
Gazze Şeridi’ne bugün yardım konvoyu girmedi! DSÖ’den “derhal insani ateşkes” çağrısı

Gazze Şeridi’ne bugün yardım konvoyu girmedi! DSÖ’den "derhal insani ateşkes" çağrısı

Ankara escort Ataşehir Escort istanbul escort avrupa yakası escort Bursa escort Bursa Escort Escort Bayan Acıbadem Escort İstanbul Escort Ümraniye Escort Bostancı Escort içerenköy Escort Kadıköy Escort Anadolu Yakası Escort ataşehir escort Taksim Escort Avrupa yakası Escort Pendik Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Kadıköy Escort Maltepe Escort Anadolu Yakası Escort Şirinevler Escort Halkalı Escort Bahçeşehir Escort Beşiktaş Escort Etiler Escort Ataköy Escort Kayaşehir Escort Bahçelievler Escort Topkapı Escort Sefaköy Escort Bakırköy Escort Esenyurt Escort Avcılar Escort Beylikdüzü Escort Şişli Escort Ümraniye Escort Mecidiyeköy Escort Bursa escort İstanbul Travesti Antalya Escort istanbul escort Escort Bayan Ankara Escort ataşehir escort Batum Escort İstanbul Escort njabusiness maltepe escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort Bursa Escort Bursa Escort

Sonuç yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • Anasayfa
  • Dünya
  • Eğlence
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Medya
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
Beylikdüzü Escort